Suecans pel món en el 2015

 

maleta

Ja estem ací de nou per contar-vos les noves aventures i els fantàstics viatges que han fet les suecanes i els suecans en el 2o15.

Vivim en un món meravellós que està ple de bellesa, encant i aventura.
Un viatge de milers de quilòmetres sempre comença amb un simple pas. Per això una de les coses més boniques que hi ha es viatjar, sempre dins de les nostres possibilitats, està clar. Igual de bonic pot resultar un viatge a l’altra part del món com anar al poble del costat. Per això coneixer món és la millor manera de viure noves experiències
El món és tal com és, no com t’ho imagines.

Comencem amb Maribel Ortells que com cada any recorre milers i milers de quilòmetres per tot arreu. Enguany ha estat en llocs tan diferents com:

Elizondo en La vall de Batzan:

Enclavat al Pirineu atlàntic, la vall de Baztan constitueix el municipi més extens de Navarra. La vall de Baztan ofereix un perfil dibuixat per cims d’al voltant de mil metres que emmarquen caserios  dispersos pels vessants on el bestiar campeja a plaer.

La millor panoràmica de la zona s’obté des del mirador del Baztan situat en Ziga
Una vall on les llegendes i els personatges mitològics es barregen moltes vegades amb altres reals.
Aquestes terres tan riques faran les delícies dels més “golosos”. I és que en Elizondo s’elabora la millor xocolata amb avellanes de tot Navarra. Mentre passejeu pels seus carrers, sentireu com l’olor envaeix els  sentits.

En el tren cremallera per pujar a Rhune

Tren cremallera desde 1924.Per puxar a la Rhunne

En el poble de Sara, a 10 km de Sant Joan de Luz, aquest autèntic tren de cremallera de col·lecció, data de 1924, en 35 minuts et condueix a 905 metres d’altitud en el cim mítica del País Basc
Larrun ofereix un panorama excepcional a 360°, domina la costa basc-francesa i els cims dels Pirineus, és el primer cim de la cadena dels Pirineus.

Ainhoa en el Pirineu Francés:

 

Ainhoa pot definir-se com un poble típic del País Basc francés, és també un dels més bonics. Es tracta d’un lloc xicotet, bàsicament format per un sol carrer. Però les cases són l’exemple perfecte de l’arquitectura local, caracteritzades per la pedra exposada en les cantonades i les finestres de fusta en vius tons rojos o verds. El camí de Sant Jaume creua també Ainhoa que es tracta a més d’un bon lloc base per a les nombroses rutes de senderisme dels voltants.

Hondarribia:

Hondarribia

Hondarribia no és solament un dels pobles més encantadors del País Basc sinó que a més està replet de sorprenents bars i restaurants, de fet, alguns dels millors de la regió. Si estàs interessat en la gastronomia basca, llavors el teu viatge no estarà complet si no visites Hondarribia.

El seu ben conservat casc antic, una atmosfera marítima relaxada i menjar fantàstic són solament algunes de les raons que fan que Hondarribia siga el lloc perfecte.

 Vallbona de les monges Lleida:

Maribel Vallbona de les monges (Lleida)

Maribel Vallbona de les monges (Lleida) 1

El Monestir de Vallbona de les Monges és un bellíssim monestir. Des del s.XII en el qual va ser fundat és habitat per les monges del Cister que, durant vuit segles, mai han abandonat el monestir. És d’obligada visita l’església amb la tomba de la Reina Violant de Hungria, el cor de l’església lloc on les monges fan la pregaria, el seu espectacular i refinat cimborio, el claustre, mescla de romànic i gòtic, la sala capitular amb la figura de la Verge de la Misericòrdia i la capella amb la Verge del claustre, peça romànica amb expressió de gran dolçor.

La Sagrada Familia:

Maribel Sagrada familia

La Sagrada Família és un dels exemples més coneguts del modernisme català i que ha esdevingut tot un símbol de Barcelona. Obra inacabada de l’arquitecte català Antoni Gaudí, és al barri de la Sagrada Família, al districte de l’Eixample de la ciutat.

i per acabar este trajecte parada obligada en Ortells, com el cognom de la nostra amiga Maribel. Ortells, és una pedania de Morella que es troba en la província de Castelló.

Ortells

Miquel Furió és un altre dels nostres amics al qual li encanta viatjar. Com els demés, el primer que sempre fica en la maleta és la samarreta de Suecans pel món. Així la pot lluïr allà per on va.

Comencem per Andorra:

Miquel El llac dels pessons. Andorra

 Senderisme de muntanya en un dels lloc més idíl·lics del Principat.

Ordino:

Miquel a Ordino. Andorra.

A més de ser el centre industrial històric, Ordino es considera el centre cultural d’Andorra. El 1983 es va inaugurar l’estació d’esquí d’Ordino-Arcalís, situada a la coma del Forat a la Serra d’Arcalís. Hui treballen 15 remuntadors mecànics a una alçada de 1.940 m a 2.625 m.

Un poc més al nord i a un lloc preciós. Miquel va fer una escapada a Edimburg

Capital d’Escòcia. Va ser en els seus orígens un campament romà, sent la ciutat fundada, segons la tradició, a principis del segle VII pel rei Edwinde Northumberland, del qual es deriva el seu nom.Ciutat de contrastos, de carrerons i carrerons medievals, d’àmplies avingudes i carrers en forma de semicercle.

Castell Stirling.

En el poble medieval d’Stirling, situat a 70 quilòmetres al nord-oest d’Edimburg,es pot visitar un castell de gran importància en la història d’Escòcia.

A més de per el seu interès històric, per les seues grans dimensions i el seu emplaçament a la part alta d’un pujol coronant un poble medieval, el Castell d’Stirling recorda en gran manera a la més important de les fortificacions escoceses, el Castell d’Edimburg.

Llac Ness

El famós llac Ness és un llac d’Escòcia situat als Highlands, al sud-oest de la ciutat d’Inverness i al nord-est de Fort Augustus.
De forma molt allargada, el llac s’estén sobre aproximadament 35 km, la seva amplada varia d’1,2 a 2 km i la seva profunditat màxima és de 246m
El monstre del llac Ness, anomenat popularment Nessie, és una criatura llegendària que suposadament viu al llac Ness, un profund llac d’aigua dolça a prop de la ciutat d’Inverness. Se’l sol considerar un monstre de llac. Per sort Miquel no se l’ha trobat

edimburgo Platja Saint Andrews.

Del llac a la platja de Saint Andrews, fent una volteta per la meravellosa platja de West Sands Beach, ideal per a passejar tranquil.lament i contemplar la ciutat, i escenari de les primeres seqüències de la mítica pel.lícula britànica Charriots of Fire (Carros de Foc), guanyadora de 4 Oscars l’any 1982.

Acabant este tour per Glasgow, la major ciutat d’Escòcia.  Glasgow és la porta d’accés a les Terres Altes i les illes. És una població amable i bulliciosa amb imponents edificis del segle XIX, una escena teatral vibrant, el més nomenat panorama musical i amb  locals de tot tipus per a sadollar la set, des de bars de moda fins a pubs tradicionals. La xarxa urbana d’autobusos i metre faciliten molt la seua exploració. No vos perdeu el reobert Museu d’Art Kelvingrove.

Glasgow

Un dels nostres amics més “rodamón” és Julian Alcañiz Ferrer, que l’últim any ha recorregut milers i milers de quilòmetres i on sempre ha posat a la seua maleta la samarreta que identifica als suecans viatgers, als suecans pel món.

Sicilia:

Un dels paisatges més especials de Sicília, és la platja de la Scala dei Turchi, la traducció de la qual seria “escala dels turcs”, ja que ve donada per la llegenda de les incursions morisques a Sicília, que fondejant en aquest punt de la illa, aprofitaven l’escalonament natural d’aquest penya-segat per a l’ascensió.
El que li proporciona a aquestes escales naturals el seu aspecte nacarat i encegador, és la marga, una roca sedimentària formada bàsicament per argiles i majors proporcions de calcita, mineral que li confereix el seu aspecte blanquinós. La roca és dura, però amb formes suaus i arredonides, que aprofita la majoria del personal per a tombar-se en elles a prendre el sol. El penya-segat està flanquejat per dues platges de blanca i fina arena.

La vall d’Agrigento

Excepcional testimoniatge històric de Magna Grècia, la zona arqueològica d’Agrigento, a Sicília, ha sigut incluída en 1997 dins de la World Heritage Llista de la UNESCO. Les restes de la ciutat hel·lenística i posteriorment púnica-romana, els imponents temples dòrics -quasi intactes-, les àgores, les necròpolis paganes i cristianes i la densa xarxa d’aqüeductes subterranis, constitueixen la riquesa d’un lloc que s’estén al llarg de 1300 hectàrees i que explica una història mil·lenària iniciada en el segle VAIG VEURE a. de C. amb la fundació de l’antiga colònia grega de Acragas.

A Roma en la Fontana di Trevi

Julian Fontana Di Trevi

La Fontana di Trevi és la font barroca més gran i coneguda de Roma. Data del segle XVIII i barreja classicisme i barroc. Potser la seva part més coneguda és l’escultura del déu Neptú. El tema de l’escultura és el mar. L’escenografia està dominada per un carro amb forma de petxina damunt del qual es troba la gran estàtua de l’Oceà o Neptú, de Pietro Bracci, a la fornícula esquerra es troba l’estàtua de l’Abundància i la de la Salut a la dreta, les dues de Filippo Valle. Els relleus superiors representen Agripa aprovant la construcció de l’Aqua Virgo i la llegenda del seu origen. Se situa davant del Palazzo Poli, i té 19,8 metres d’amplada i 25,9 d’alçada, a manera de gran arc triomfal.

D’una part a l’altra del món el seu destí continua a Brasil. a una de les faveles més poblades de Sao Paulo

La Favela de Paraisópolis, una favela de Sao Paulo, on viuen quasi 100 mil persones: un cosmos que en els últims anys ha experimentat grans transformacions i on viuen moltes persones comunes, però també brillants amb artistes que fan coses extraordinàries.

Les faveles brasileres són un microcosmos de la producció i el comerç molt vital. No és una coincidència en Paraisópolis també han obert moltes tendes, incloent Cases Badia, un dels mes grans cadenes de tendes populars de Brasil i agències de viatges entres altres importants tendes populars com un centre comercial.

En una tenda de Hawaianes:

Julian en la tenda Havaianas Brazil

La preciosa Catedral de Sao Paulo

Julian en la Plaça da Sè - Catedral Metropolitana de Sâo Paulo.

La Catedral de São Paulo és un dels cinc temples gòtics més grans del món. Si be la seua construcció és gòtica, el seu gran dom està inspirat en el de la renaixentista Catedral de Florència. La Catedral es troba en el Centre Històric de Sao Paulo, al costat de la Plaça de la Sé a 500 metres de Pátio do Colégio i a 1 quilòmetre del Teatre Municipal.

També ha estat a Argentina, a la “Casa Rosada” Una de les mes precioses i històriques places de Buenos Aires.

Julian alcañiz a la Casa Rosada

La Casa Rosada és la seu del Poder Executiu de la República Argentina. Dins de la mateixa es troba el despatx del President de la Nació Argentina.

Aquest edifici es localitza en el carrer Balcarce 50, en el barri de Monserrat en la Ciutat de Buenos Aires, enfront de la històrica Plaça de Maig. El seu color característic és rosat i és considerat un dels edificis més emblemàtics de Buenos Aires. Alberga a més el Museu de la Casa de Govern, amb objectes relacionats amb els presidents del país. En 1942 va ser declarada Monument Històric Nacional.

Republica Dominicana:

Julian Catedral Primada de América y Cristobal Colón. Dominican Republic.

La Catedral Primada d’Amèrica, també coneguda com a Catedral de Santo Domingo o Basílica Menor de Santa María, (nom oficial: Basílica Catedral Metropolitana Santa María de l’Encarnació Prevalguda d’Amèrica) és una catedral dedicada a Santa María de l’Encarnació, es troba en la Ciutat Colonial de Santo Domingo, República Dominicana. És la catedral més antiga d’Amèrica

Molt prop d’allí, Pere Vendrell i la seua dona van estar gaudint del paradis Punta Cana, que es troba entre les millors destinacions del món, és la viva imatge de l’oci.

Pedro vendrell Punta cana Rep dominicanaLes platges són senzillament perfectes: unes aigües càlides i tranquil·les que acaricien amb suavitat els trossos de fina arena blanca.
Punta Cana situat en la zona mes turística de República Dominicana és una destinació turística paradisíaca. El viatge a Punta Cana permet gaudir sens dubte de les millors platges del món, així com de nombroses activitats per a tots els gustos.

José Terrades també va estar per terres brasileres, en la ciutat de Sao Paulo

Jose Terrades, Sao Paulo

La major ciutat de Sud-amèrica és Sao Paulo, la gastronomia de la qual i el seu art són tan multinacionals com la seua diversa població de 10 milions d’habitants. Tenint en compte que els restaurants serveixen tots els aliments imaginables a comensals procedents de tots els racons del planeta, val la pena acostar-se aSao Paulo encara que solament siga a menjar. Però et perdries els seus museus de talla mundial, les diverses i vibrants visites als voltants i unes compres de bogeria.

…I alguns dies per Napols

Jose Terrades Napoles

“Veure Nàpols i morir…”‘ és una expressió familiar en mig món. En temps passats semblava que aquest era realment el cas, però ara els napolitans diuen que la ciutat és més bella si es pot visitar en vida. L’enèrgic Nàpols, capital de la regió de Campània, s’emplaça en una de les badies més boniques del continent, a l’ombra de la muntanya Vesuvi, volcà en actiu. És una de les ciutats més poblades i dinàmiques d’Europa, amb els seus treballadors i habitants, els seus carrerons abarrotats de gent que esquiva, avança, passeja o condueix les famoses Vespes.

Elma Peiró també gaudeix dels bons moments viatjant i passant-s’ho d’allò més be.

Ací la veiem en l’estació d’esquí de Sierra Nevada

elm Estacion De Ski Sierra Nevada

Elma Estacion De Ski Sierra Nevada

L’Estació d’Esquí i Muntanya de Serra Nevada està situada en el Parc Natural de Serra Nevada, en el Sistema Penibético, en els termes municipals de Monachil i de Dílar (partit judicial i província de Granada). Va ser coneguda durant els seus primers anys com a Estació d’Esquí “Solynieve”

El seu recorregut per terres italianes amb companyia d’amics també ha estat un dels viatges d’enguany. Com no en la Fontana di Trevi

 

En Roma…

Elma italy

… i en PalermoElma Palermo

Palermo és una ciutat cabdal de la regió autònoma de Sicília (la cinquena més poblada d’Itàlia.

La seua història mil·lenària li ha dotat d’un considerable patrimoni artístic i arquitectònic que abasta des de restes púniques fins a cases d’estil “Art Nouveau”, passant per residències d’estil àrab i normand, esglésies barroques i teatres neoclàssics. Per a activitats culturals, artístiques i econòmiques va ser una de les ciutats més grans del Mediterrani i avui és una benvolguda destinació estival per al turista que visita terres italianes. Al juliol de 2015 va ser inclosa en la llista del patrimoni de la Humanitat per la Unesco dins del conjunt «Edificis de Palerm i catedrals de Cefalú i Monreale d’estil àrab-normand.

Per acabar també  vos mostrem el viatge que va fer amb una gran colla d’amics i xiquets a la ciutat de l’amor Paris

paris

I amb vistes nocturnes espectaculars …

elma paris

Un país de màgia i fantasia el podem trobar a Disneyland Paris, un lloc on l’aventura i els personatges de Disney estan a l’ordre del dia. El parc inclou atraccions com Fantasyland, Frontierland, Discoveryland i Main Street, totes elles imperdibles, igual que la cavalcada.

Maria Dolores Marques i la seua parella ens envien està fantàstica foto

Maria Dolores Marqués a Disneyland Paris

En total es tracta de 42 diferents atraccions, passejos, llacs i hotels de luxe, on diàriament es realitzen diversos espectacles per a tots els gustos i edats, distribuïdes en les seues més de 2000 hectàrees que poden recórrer-se gràcies als mitjans de transport que faciliten l’accés.

Sense eixir del lloc, Vero Grau també ens envia estes fotos des de Disneyland París 

Vero Disney

Un complex turístic recreacional i de vacances de 22,30 km² (2 230 ha) situat en Marne-la-Vallé.  El complex es troba  a 32 quilòmetres del centre de París.

El complex Disneyland Paris consta de dos parcs temàtics -Disneyland Park i Walt Disney Studios Park-, una zona comercial i d’entreteniment -Disney Village-, un golf -Golf Disneyland-, set hotels oficials Disney i altres set associats.

VERO Disney Paris

Va obrir al públic el 12 d’abril de 1992

Una altra escapada va ser la que va fer a Berlin, amb el seu famós mur… el mur de la vergonya. Es pot considerar la galeria a l’aire lliure més gran del món.

Vero Grau A Alexanderplatz Berlin

 Ací es pot veure “el bes mortal” entre  Erich Honecker i Leonid Brezhnev

Aquell mur va separar famílies i amics, va deixar en l’atur a 53000 habitants del Berlin Oriental que passaven a treballar a la part occidental. Però 13000 habitants de la part occidental que treballaven a hospitals de l’altra part i al transport públic es van quedar sense feina perque les autoritats del Berlín capitalista els prohibiren anar a treballar provocant un caos sanitari a la capital de la RDA.
Si continuem parlant de xifres i de persones humanes es creu que 475000 aconseguiren creuar el mur i refugiar-se al sector occidental i 125 moriren en l’intent, el darrer un jove de 20 anys de nom Chris Geffreu el 6 de febrer de 1989, nou messos més tard el mur començà a desapareixer.

La millor zona per a veure el poc que queda de mur és sens dubte la East-Side-Gallery, una secció d’1,3 Km de mur pintada per diversos artistes que és un cant a la llibertat d’expressió.

Elena, Alba i Xavi Coves també estan fets uns “corredors”. Comencem este apassionant viatge fent una primera parada al País veí, Portugal,  i més concretament la seua capital Lisboa

Elena, Alba i Xavi Coves, a Lisboa.

Per la seua proximitat, per la seua història, pels seus tramvies, pels seus monuments, pels seus ponts o solament per conèixer món. Hi ha moltes raons per a conèixer Lisboa i encara més per a desitjar tornar a ella.

Lisboa és una de les ciutats que més visitants espanyols atrau, i és que donada la seua proximitat i gràcies als seus preus hauria de ser una escapada obligatòria para tot espanyol que vulga conèixer el nostre país veí.

Amsterdam:

Xavi coves Amsterdam

La màgica Ciutat d’Amsterdam combina els seus extensos canals i nombrosos ponts amb l’original arquitectura dels segles XVI i XVII concentrats en una xicoteta superfície.

Ací tot aquesta a prop i és comú veure a la gent viatjar amb bicicleta. Fer un llarg passeig navegant pels màgics canals i els secrets de la ciutat que fa de l’aigua un recurs valuós.

Xavi Amsterdam

Amsterdam és una ciutat oberta i tolerant, combina una sòlida cultura amb gents d’hàbits senzills. Aquesta Ciutat conserva i ofereix la seua història, té una oferta permanent de variats entreteniments i fa la seua visita fàcil amb un eficient sistema urbà de transport

Visitarem ara  els Estats Units d’Amèrica:

xavi Bahía de San Francisco.

La “Bahia de San Francisco” Un pont color carmesí, tramvies, una bella badia i carrers delineats amb elegants residències victorianes: Sant Francisco indubtablement és una de les millors ciutats del món.

Xavi Coves Bahía de San Francisco.

Amb 2,7 quilòmetres de longitud i 227 metres d’altura, el Golden Gate és un dels ponts penjants més llargs i alts del món i, sobretot, és el símbol més volgut i representatiu de la ciutat de Sant Francisco.

Hoover Dam:

Xavi Hover Dame.

La Presa Hoover ( Hoover Dam , en anglès) és una presa de formigó d’arc-gravetat, situada en el curs del riu Colorado, a la frontera entre els estats de Arizona i Nevada (Estats Units). Està situada a 48 quilòmetres al sud-est de Las Vegas. Rep el seu nom d’Herbert Hoover, que va jugar un paper fonamental en la seva construcció, primer com a secretari de Comerç i després com a President dels Estats Units.

La construcció va començar el 1931 i va ser completada el 1936, dos anys abans del previst.

Passeig de la Fama:

Xavi Paseo De La Fama Holliwood. 1

El passeig de la fama de Hollywood  és una vorera al llarg de Hollywood Boulevard. En el sòl de la qual estan col·locades més de 2000 estels de 5 puntes amb els noms de celebritats a les quals la Cambra de comerç de Hollywood honra per la seua contribució a la indústria del cinema o les sèries, el teatre, la música i la ràdio.

Xavi Paseo De La Fama Holliwood.

Cada estel consisteix d’una peça de terratzo en la qual s’emmarca un estel de cinc puntes amb fons rosa i bord de bronze incrustat en un quadrat de carbó. Dins de l’estel rosa està el nom de la persona homenatjada gravat en bronze, i sota es troba un emblema redó, també en bronze, indicant la categoria per la qual a aqueixa persona se li va concedir l’estel.

 

 

Eric Lechiguero en Florència, al Palazzo Vecchio.

Eric Lechiguero a Florència! Palazzo Vecchio.

Fa ja més de set segles que el Palazzo della Signoria, més conegut com Palazzo Vecchio, és el símbol del poder civil a Florència. Va ser edificat entre les acaballes del segle XIII i els començaments del XIV per a destinar-ho a allotjament dels Priors de les Corporacions i del Confaloniero de Justícia, que constituïen l’òrgan suprem de govern de la ciutat. Amb el córrer del temps, l’edifici va ser ampliat i modificat moltes vegades. El seu aspecte actual es deu en bona mesura a les grandioses obres de reestructuració i decoració dels interiors efectuades.  En 1871 es van instal·lar en el mateix les oficines del Municipi de Florència.

Carol Cascales Budiel i la seua familia també ens han enviat estes fotos des del Coliseu de RomaCarol Cascales Budiel‎ roma coliseu

El Colisseu romà és un monument construït a la ciutat de Roma, a Itàlia. A inicis de la seua construcció el van anomenar Amfiteatre Flavi. Tot i que se’l coneix com a Colisseu degut a la colossal estàtua de Neró, que es trobava a les seves Rodalies.

Aquesta és una antiga construcció romana, que va començar a edificar-se l’any 72 d.C. i es va inaugurar 6 anys més tard, durant el regnat de l’Emperador Tito.

El Colisseu és clarament la imatge de la ciutat romana, representant a més a més la grandesa de l’Imperi Romà i el seu art. En els seus començaments es tractava d’un anfiteatre enorme que podia acollir mes de 109.000 espectadors. Tot i que al llarg de la seva historia ha estat modificat i ampliat. El Colisseu posseeix les enormes mesures de 188 metres de radi. En el seu interior, i sota les grades el Colisseu té grans passadissos que permetien als assistents entrar i sortir amb facilitat. A més, a les llotjes hi havia una avantsala que era usada segons la posició social de l’espectador.

Durant l’antiguitat el Colisseu era utilitzat per a realitzar espectacles com lluites entre gladiadors, que es barallaven fins causar-li la mort al contrincant. Els espectacles més cruels, majoritàriament, van ser realitzats durant el paleocristianisme, el temps corresponent als primers anys de l’era despres de Crist.

També visitaren l’illa de Capri

Carol Cascales Budiel‎ Capri

Famosa per les seues meravelloses belleses naturals, la seua història mil·lenària, el seu clima suau i el seu paisatge lluminós. L’illa de Capri és una de les metes preferides pel turisme internacional. Està situada a 17 milles marines al sud de Nàpols i a 3 de la península de Sorrento. Té uns 6 km. De longitud i entre 1,2 i 2,8 km. D’amplària. S’estén en un àrea de 10 Km aproximadament

Sonia Cascales Budiel i Ruben Sancho també per terres italianes en Venecia, a la plaça de San Marcos i aq la Illa de Burano

Cascales Sonia VENEZIA PLAZA SAN MARCOS

La plaça San Marcos potser el punt més representatiu de Venècia i el que tots els turistes, sense excepció volen coneixen durant el seu viatge.
Certament, la Plaça de Sant Marcos és el cor, el centre de Venècia. La seua ubicació és perfecta, a un costat del Gran Canal, i en ella es troben diversos bells monuments i llocs de gran interès històric i cultural. Des dels seus inicis, política i culturalment, la Plaça de Sant Marcos ha sigut un àrea molt important i estratègica de la ciutat.

Cascales Sonia ISLA DE BURANO VENEZIABurano és una illa que es troba a la llacuna de Venècia. L’illa no té molts atractius turístics a part del seu Museu de la Punta i les seves acolorides construccions. No obstant això, Burano té un ambient molt diferent a aquell que es percep en Murano o al centre històric de Venècia. En Burano, les construccions estan pintades en colors molt bonics, donant així al lloc una aparença increïble i que segurament recordaràs en tornar a casa.

Es diu que les cases van ser pintades amb aquests colors perquè els pescadors poguessin reconèixer les seves llars des d’on feien la seva tasca, en les aigües lluny de l’Illa Aquesta idea és romàntica i molt agradable, però molt probablement no sigui totalment certa. Encara tot i això, els colors i la peculiaritat de Burano fan d’aquest lloc un paradís per a qualsevol fotògraf.

Seguim amb estos dos amics que recorregueren estos paisatges tant bells. Ara a SantoriniSANTORINI Cascales Sonia amb Ruben Sancho Nuevo.

Santorini és una illa grega. En Santorini, cada detall és bellesa. Té forma de mitja lluna i en la seua part interior, on antigament estava el gran volcà, existeixen una altra sèrie d’illes més xicotetes però molt belles. A l’oest és escarpada i rocosa, destacant el seu gran precipici sobre el mar, mentre que al sud va descendint lentament fins al mar, on les platges d’arena fosca enamoren al viatger.

I acabem el seu recorregut en Istambul, en Santa Sofia

Cascales Sonia A ISTANBUL (SANTA SOFIA)

Santa Sofia o, com la criden els turcs, Ayasofya, és el símbol d’Istanbul. Va ser construïda durant el mandat de Justiniano entre els anys 532 i 537 i és una de les obres mestres de l’art bizantí. Santa Sofia va ser l’església del Papa. En 1453 va ser presa per l’Imperi Otomà i convertida en mesquita.
Situada en el punt més alt d’Istanbul, Santa Sofia defineix la panoràmica de la ciutat. Els seus quatre minarets i la seua cúpula de més de 30 metres de diàmetre són la imatge més característica de la metròpolis turca.

També a Istanbul va estar Eva Palacios

istanbul 1

Istanbul és una de les ciutats més visitades del món i és que, haver sigut capital de tres imperis: Romano, Bizantí i Otomà; és un fet que cap viatger pot deixar passar per alt. Deixa’t seduir per la història de l’antiga Constantinoble i pels seus paisatges naturals: la Banya d’Or i el Bósforo.

istanbul

Caòtica i serena, amb quasi 15 milions d’habitants Istanbul és la ciutat més gran de Turquia. Cap visitant quedarà indiferent amb els contrastos d’una ciutat massa oriental per a ser europea i excessivament occidental per a ser asiàtica.Visitar Santa Sofia i la Mesquita Blava, recórrer el Bósforo amb vaixell, regatejar en el Gran Basar i veure el reflex de la màxima esplendor de l’Imperi Otomà en el Palau Topkapi és una cosa que tot viatger ha desitjat alguna vegada en la seua vida.

Istanbul ha estat la ciutat més visitada pels nostres viatgers de Suecans pel món.

 

 

Carles Vendrell també va visitar l’apassionant capital turca. la Plaça de Sultanahmet.

Plaça de Sultanahmet.La Mesquita Blava.

El barri de Sultanahmet és el barri turístic per excel·lència d’Istanbul. Ací és on trobaràs varis dels monuments més importants com la Mesquita Blava (o Mesquita de Sultanhamet, mesquita per la qual pren el seu nom el barri), Santa Sofia, l’Hipòdrom Romà, la Cisterna Basílica, el Palau de Topkapi o el Museu Arqueològic.

Un altra de les capitals més boniques del món es Sofia, la capital bulgara, nevada i davant del Palau Nacional de la Cultura, Carles s’atreveix amb tot i ens mostra la samarreta que identifica als suecans valents

 Carles Palau Nacional de la Cultura (NDK), construit en l’època comunista.

En l’extrem sud del bulevard Vitosha, el principal carrer comercial de Sofia, s’alça el Palau Nacional de la Cultura, un dels edificis moderns més emblemàtics de la ciutat.
Aquest monumental hexàgon amb vuit plantes de ciment i vidre domina l’espai empedrat i de flors de la plaça Bulgariya.

En el seu interior el NDK alberga una gran sala de concerts, amb capacitat per a 5.000 espectadors, al costat d’altres auditoris. Al costat de l’edifici se situa una galeria amb llocs de roba. Un pont per als vianants naix en la part posterior del NDK, travessa el bulevard Bulgariya i arriba fins a l’hotel Hilton i el parc Yuzhen (parc Sud), una zona amb gespa, flors i espais silvestres que s’estén 3 km cap als densos boscos. En l’extrem nord del parc destaca la presència del monument dels mil tres-cents anys, una escultura modernista que recorda els 1.300 anys d’opressió. Sobre ella es llig la inscripció “Nosaltres romanem en el temps i el temps roman en nosaltres”, atribuïda a Vasil Levski.

Eugenia Riera va fer un fantàstic viatge a Marraqueix

marraquets. 2

Marràqueix coneguda com la Perla del Sud o Ciutat de ocre vermell, és una ciutat del Marroc, al peu de les muntanyes Atles. La ciutat va ser fundada el 1062 per Youssef Ibn Tachfine, primer rei de la dinastia dels almoràvits. Marrakech te una població de 1.070.838 repartits en una àrea de 6,2 km². La densitat de població arriba a 350 habitants per hectàrea. Aquesta és la 4a ciutat més gran del Marroc després de Casablanca, Rabat i Fes.

marraquets

Té el soc (mercat berber) més gran del Marroc i la plaça més atrafegada de tota l’Àfrica, anomenada Djemà-el-Fna. Marràqueix està dividida en la Medina i la ciutat moderna.

marraquets 1Té diversos monuments declarats Patrimoni de la Humanitat, cosa que la converteix en el principal atractiu turístic del país. En els darrers anys, la ciutat s’ha ampliat a la perifèria, inclòs l’Occident amb l’aparició de noves zones residencials a la regió de Targa o l’ampliació de l’avinguda Mohammed VI.

En una de les mils d’aventures que recorren els amics del Motoclub Sueca, van decidir que enguany farien un recorregut pel nord d’Africa. També a Marraqueix anaren els del Motoclub Sueca

Motoclub en Marrakech

Ací els tenim a Casablanca

Suecans dell Motoclub en Casablanca

 constitueix una atractiva destinació romàntica en la costa del Marroc. Encara que en l’actualitat és una ciutat gran i moderna, encara recrea moltes escenes de pel·lícula per a aquells que vulguen reviure el romanç de Bogart i Bergman en la medina i el casc antic. Casa (com li criden els seus habitants) no és massa turística, encara que ofereix llocs que mereix la pena visitar, com la mesquita del Rei Hassan II, amb el minaret més alt del món.

Miquel Badia que no va poder anar amb els seus amics, més tard i amb la seua dona van voler passar les aventures de la “mil i una nit” en el desert

miquel badia desert. 2

I també passant calor…

miquel badia desert

Pep Cortell un altre dels nostres amics va gaudir uns dies de relax a Fuerteventura, del bon oratge i sobretot de les seues platges.

 ‎Platja de la pared‏

Les de Fuerteventura són potser les millors platges de Canàries i, sens dubte, figuren també entre les millors d’Europa. De nord a sud, des del Cotillo fins a la península de Jandía (una enorme platja en si mateixa), l’illa majorera ofereix una infinitat de possibilitats que gens han d’envejar a les paradisíacas imatges del Carib que han quedat gravades en l’imaginari col·lectiu.

‎Platja de Cotillo‏

Platja del Cotillo També hi ha una platja de la Petxina, com la de l’illot de Llops, en la localitat del nord del Cotillo, lloc quasi de pelegrinatge obligatori per als amants del surf. En realitat, el conjunt de platges del Cotillo ofereix múltiples possibilitats: per als surfers, amb platges com aquesta, amb uns tolls que assemblen piscines naturals fetes explícitament per al gaudi del visitant.

Dunes de Corralejo‏

Corralejo. El conjunt de les grans platges de Corralejo, al nord de la illa, en el municipi de l’Oliva, farà les delícies del turista més exigent. Es tracta d’una sèrie de platges i cales, de fina arena daurada i d’aigües transparents i tons verdosos, que, esguitades de quiosquets, ofereixen racons per a tots: des de les famílies amb xiquets fins als amants dels esports aquàtics. La localitat de Corralejo ofereix tot tipus d’establiments turístics, hotels i apartaments, que la converteixen en un dels llocs predilectes dels visitants.

Tindaya

El Monument natural Muntanya de Tindaya és un dom de naturalesa  (roca volcànica de composició bàsica), que ha quedat al descobert gràcies a l’erosió que ha patit el volcà que hi havia sobre ell.
La seua altitud és de 401 metres i és visible a grans distàncies gràcies al seu especial i diferenciat color en relació a altres muntanyes dels voltants, al fet que està aïllada en una plana i a la seua forma cònica.

‎Faro de Toston‏

El far del Tostón, es troba en la Punta Balena, a tan sol 5 quilòmetres al nord del poble del Cotillo. Aquest far va tardar a construir-se 6 anys i va entrar en funcionament en 1897.
El far del Tostón juntament amb els fars de Martiño, en Llops, i el de Pechiguera, a Lanzarote, formen un triangle per a abalisar el pas de navilis per l’estret de la Bocaina, que separa ambdues illes.

Ara peguem un bot gran i sen’anem a l’Illa de Pasqua, és una illa aïllada de la Polinèsia, situada 3.515 km a l’oest de Xile. És una província, d’una única comuna, de la regió de Valparaíso de Xile

Isla de Pasqua 1

Situada en el Pacífic sud a més de 3000 km de la costa xilena, l’Illa de Pasqua no és un lloc al que s’arribe fàcilment. La millor forma d’accedir a la illa és amb avió, des de Santiago o Tahití. Aquest aïllament ha contribuït a preservar la misteriosa congregació d’escultures de roca volcànica (conegudes com moái) de 1500 anys d’antiguitat que suposa el principal atractiu de la illa. Després d’explorar el seu excepcional paisatge, relaxa’t en una platja quasi buida i medita sobre un dels llocs més misteriosos de la Terra.

D’un lloctranquil a un altre més animat. New York, a Times Square

Pep Times Square

Amb els seus milers de llums i enormes cartells publicitaris, Times Square s’ha convertit en la imatge més coneguda de Nova York. El centre neuràlgic de la zona és la plaça, en l’encreuament de Broadway amb la 7ª Avinguda. Times Square és la zona més viva de Manhattan

No ens anem molt lluny. Carlos Miragall es troba en L’Estàtua de la Llibertat, és sens dubte, el símbol més famós de Nova York. El seu lema és: La llibertat esclareix el món.
Aquest monument de 46 metres d’altura (93 si expliquem la base) es troba situada en Liberty Island (l’illa de la llibertat), i per a visitar-la és necessari anar en Ferri. El moll es troba en Battery Park, al sud de Manhattan.

new york

L’Estàtua de la Llibertat és un dels símbols de Nova York i representa llibertat política, llibertat i democràcia. Està situada en el port de Nova York, és l’entrada no oficial a la Ciutat de Nova York i dóna la benvinguda a visitants de tot el món. L’Estàtua de la Llibertat va ser un regal amb motiu del centenari de la Revolució Americana dels francesos als Estats Units i va obrir al públic en 1886.

El seu germà Juanjo Miragall es troba més a prop. En Eivissa. En Sa Talaia la muntanya més elevada de la illa, amb 475 metres d’altura.
Eivissa Sa Talaia

Sa Talaia de Sant Josep, amb 475 metres d’altura, és el punt més elevat de les Pitiüses, per la qual cosa una excursió al cim permet gaudir d’una panoràmica de quasi tota l’illa i de Formentera. Durant l’estiu mereix la pena arribar a primera hora del matí, per a evitar que la boira entele el paisatge. En els dies molt clars fins i tot es pot veure la costa de València.

Pablo Fos esta vegada ens envia una foto des de Friburg, Alemanya

Pablo friburg

La regió de Friburg ofereix una varietat incomparable en un territori tan petit. Aquí coexisteixen dues llengües ( francès i alemany ) i dos tipus de paisatges ( llacs i Alps ) al voltant d’una de les ciutats amb més encant de centreeuropa. I és que Friburg és coneguda com la ciutat de les fonts. El seu bell nucli antic es troba enfilat dalt d’un promontori envoltat per les goles d’aigües turquesa del riu Saane. Passejar per Friburg és fer un viatge en el temps i tornar al segle XV.

Juan Vicente Granell Ferrando esta treballant a Yakarta (Indonèsia) i ha aprofitat uns dies de vacances amb la seua família per visitar Ho Chi Minh en Vietnam

Juan Vicente granell ferrando A Ho Chi Minh City, Vietnam.5

Ho Chi Minh, antigament Saigon fins al 1975, és la ciutat més important del Vietnam, per davant fins i tot de la capital, Hanoi. El municipi té una superfície de 2.090 km² i una població de 7.521.138 habitants.

Juan Vicente granell ferrando A Ho Chi Minh City, Vietnam.. 3

Es divideix en 19 districtes urbans i 5 de suburbans.

Situada a la riba del riu Saigon, a prop del delta del Mekong, aquesta ciutat és la metròpoli de la Cotxinxina, la regió que ocupa la part sud del país. Durant la colonització, era la capital de la Indoxina Francesa. Arran de la partició del país el 1954, Saigon esdevé la capital de la República de Vietnam.Juan V granell Borobudur, Jawa Tengah, Indonesia.

La caiguda de Saigon el 30 d’abril del 1975 va marcar la fi de la guerra del Vietnam. La ciutat fou rebatejada amb el nom de Ciutat Ho Chi Minh en honor del president Ho Chi Minh. Tanmateix, la majoria dels vietnamites continua parlant de Saigon. Oficialment, però, Saigon és només una part de Ciutat Ho Chi Minh.Juan Vicente granell ferrando A Ho Chi Minh City, Vietnam..4

 

Héctor(fideu) Pérez ens envia des de Marina Bay Singapur està esportiva imatge

Marina Bay Run - 21 km - Singapur — amb Suecans Pel Món a Marina Barrage. Fideu hectorEl ícónic Marina Bay és més una miniciutat que un barri en el seu sentit tradicional. Aspira a enlluernar i a entretenir a visitants de tots els tipus. Este és el Singapur dels fullets de paper couché. Ací trobaràs un hotel de primera categoria mundial, un casino, tendes, restaurants, bars i altres atraccions orientades al pur entreteniment. Des del SkyPark de Marina Bay Sands podràs gaudir d’unes vistes impressionants de la ciutat: és un lloc ideal per a traure fotos que no ha de perdre’s cap visitant.  Les zones enjardinades de la badia són una fascinant manifestació de la visió que té el govern de Singapur de “la ciutat com un jardí”. No hi ha dubte que el seductor Marina Bay és un enclavament que mereix la pena visitar.

Però a més es va atrevir a fer un Triatló
Fideu hector East Coast Park. SingapurEls que participen en el triatló han de tenir una formació adequada. El funcionament de la distància també es planteja el repte mental i físic.

Un creuer per les capitals Bàltiques és el que van fer Joaqui Crespo Estruch i els seus amics. Un meravellós viatge amb uns paisatges, uns edificis i unes catedrals fantàstiques. Ací els veiem en  L’Església del Salvador sobre la sang vessada o Església de la Resurrecció de Crist

Iglesia de la Sangre Derramada.

San petersburgo
Va ser construïda sobre el lloc on el tsar Alejandro II de Rússia va ser assassinat, víctima d’un atemptat el 13 de març de 1881. Durant la Segona Guerra Mundial i el bloqueig de la ciutat, una bomba va caure damunt de la cúpula més alta de l’església. La bomba no va explotar i es va trobar dins de la cúpula de l’església durant 19 anys. Només quan els obrers van pujar a la cúpula per a apedaçar les goteres la bomba va ser trobada i retirada. Llavors es va decidir començar la restauració de l’Església de la sang vessada. Després de 27 anys de restauració l’Església de la sang vessada va ser inaugurada com a museu estatal on els visitants poden conèixer la història de l’assassinat d’Alejandro II.

Aci veiem també Estocolm

Estocolmo

Estocolm es troba en la costa sud-oest de Suècia i ocupa un arxipèlag de 24.000 illetes solcades per nombroses vies fluvials, la qual cosa li confereix un atractiu únic que la distingeix d’altres ciutats del món. Més del 30% de l’àrea que ocupa la ciutat és aigua i un altre 30% està format per parcs i espais verds, la qual cosa converteix a Estocolm en una de les capitals més netes d’Europa

En un creuer semblant i visitant també  Sant Petersburg  van estar Pepe Furio Gimeno, Vicenta Amparo Bernardo Mayans, Bernardo Garrigos i Gemma Máñez Cortés amb més amics

Sant Petesburg amb Pepe Furio Gimeno, Vicenta Amparo Bernardo Mayans i Gemma Máñez Cortés

Helsinki

Catedral de Helsinki. Vicenta Amparo Bernardo Mayans, Pepe Furio Gimeno i Gemma Máñez Cortés

La capital de Finlàndia és una ciutat compacta que es pot explorar fàcilment a peu. El disseny, l’arquitectura, la cultura i les compres són totes estupendes maneres d’explorar-la i les grans àrees de parcs, boscos, llacs i la seua línia costanera amb nombroses illes garanteixen una important presència natural.

 I ja més a prop el destí turístic potser més visitat pels suecans… Benidorm !!!

Benidorm amb Gemma Máñez Cortés, Pepe Furio Gimeno, Rafael Ferrer Ribera i Inma Pedros a La Cava Aragonesa.

Sis quilòmetres de daurades platges, una volta pel passeig marítim. El centre històric d’esta ciutat, que originàriament va ser un poble de pescadors. Tots els que pugen a les muntanyes adjacents de Canfali poden contemplar unes precioses vistes panoràmiques i, en les coves rocoses properes, els amants del submarinisme poden descobrir una increïble riquesa submarina.

Mariel Piqueres i Paco Forquet van estar al Monestir de pedra a Saragossa

Monasteri de pedra zaragoza

El Parc Natural del Monestir de Pedra ens ofereix una de les experiències més gratificants que es puguen trobar en el món, a través d’un recorregut per un verger insòlit entorn de l’aigua, les seues cascades i les seues grutes.

Monasteri de pedra zaragoza 1

Imagen 004La construcció del Monestir es realitza en els anys de transició del Romànic al Gòtic. Característica arquitectura de l’Ordre és la que apareix: Gòtic Cistercenc, arquitectura sòbria, austera, senzilla i lluminosa.

Lara Tomàs en Bruges

Lara Tomàs Villagrasa Brujas

No es necessiten moltes paraules per a descriure Bruges: el seu sol nom ja evoca un ambient màgic i inoblidable. Els qui l’han visitat ho diuen: un passeig per Bruges és un viatge al passat, un conte de fades fet realitat. Bruges, a només una hora amb tren de Brussel·les, entusiasma a tots per igual. Les vistes dels seus canals, els seus edificis històrics, el seu aire romàntic, deixaran petjada en la teua memòria. El casc històric de Bruges va ser declarat Patrimoni de la Humanitat per la Unesco l’any 2000.

I tampoc fa falta anar molt lluny per ser un més del grup dels Suecans pel món. Ernesto Garcia Peris ens envia esta simpàtica imatge des de la platja del pouet de Sueca. Jajaja…

ernesto pouet

I per acabar el resum nosaltres… uns Suecans pel món més que intentem passar-ho tant be com segurament ho heu passat vosaltres. per això afegim estes aventures i així compartim els bons moments. Paco, Mari Carmen, Tere i Vicent

Còrdova

DSC_0739

La Mesquita

DSC_0799

La Mesquita-Catedral de Còrdova (Patrimoni de la Humanitat des de 1984) és el monument més important de tot l’Occident islàmic i un dels més sorprenents del món. En la seua història es resumeix l’evolució completa de l’estil omeya a Espanya, a més dels estils gòtic, renaixentista i barroc de la construcció cristiana.

DSC_0845

La Mesquita de Còrdova és una mescla d’estils arquitectònics superposats, que es van succeir al llarg dels nou segles que van durar les construccions i reformes.

Este estiu visitarem les ciutats de Castella-Lleó

Àvila

Avila

Muralles, cases, palaus, temples, convents, configuren el ric patrimoni artístic de la ciutat, fruit d’un enriquidor passat històric protagonitzat per les cultures que en ella van conviure. Història, art, mística, tradicions, gastronomia, naturalesa, es conjuminen per a oferir al visitant una enriquidora estada a Àvila.

La imatge de la ciutat medieval ve configurada per les seues muralles, que en el cas d’Àvila són molt més que una representació simbòlica, és el monument que l’explica i la configura.

Alba de Tormes

Alba de Tormes

Alba de Tormes, en la província de Salamanca, antiga vila medieval, cap dels estats ducals de la poderosa família dels Álvarez de Toledo (Ducs d’Alba).Situada a 20 km. de la ciutat renaixentista i universitària de Salamanca; a uns 80 km. de la ciutat d’Àvila, Alba de Tormes llueix una singular panoràmica de la Vila al costat de la ribera del riu Tormes que convida al visitant a fer una passejada per les seues aigües gaudint del paisatge.

Degustar la gastronomia tradicional albense, descobrir l’artesania del fang o compartir les festes de Santa Teresa, són algunes dels senyals d’identitat que Alba de Tormes convida a compartir.

Salamanca: Hi ha moltes raons per a visitar Salamanca, una província on la naturalesa ha sigut pròdiga: des dels verds camps de cereals a les crestes nevades del sud, passant pels formidables canons del Duero o els immensos encinars del Camp Charro.

Salamanca

La plaça major de Salamanca és una de les places majors més conegudes d’Espanya. En 1935, va ser declarat Monument Nacional, per ser la Plaça Major “més decorada, proporcionada i harmònica de totes les de la seua època”.

Va nàixer de forma natural en una campa en la qual es comerciava, al costat de l’antiga Porta del Sol de la muralla de Salamanca i, per trobar-se allí l’Església de Sant Martín, va ser coneguda des del segle XV com a plaça de Sant Martín. Esta plaça era molt més gran que la Plaça Major, quasi quatre vegades més i s’estenia no solament per l’actual plaça, sinó que comprenia la plaça del mercat, la del Corrillo i la del Poeta Iglesias, sent considerada com “La plaça més gran de la cristiandat”, en la qual es realitzaven simultàniament totes les funcions d’una plaça (festes, mercat, etc.).

Catedral de Salamanca

El conjunt catedralici de Salamanca ofereix al visitant el singular tresor de nou segles d’història i art religiós, que pot ser contemplat en línia de perfecta continuïtat. La Catedral constitueix una part fonamental de la ciutat de Salamanca, Patrimoni de la Humanitat, sense la qual és impossible comprendre-la.

DSC_0366

L’astronauta en la Catedral de Salamanca
Esta figura va ser incorporada en la restauració de 1992, amb motiu de l’exposició temporal “Les Edats de l’Home”. Es va continuar la vegetació original i van incloure les escultures d’un astronauta, un drac amb un con de gelat, un linx i una cigonya.
L’arquitecte Jerónimo García de Quiñones va dirigir la restauració, seguint la idea estructural de l’enginyer francés Baltasar Devreton.
El picapedrer Miguel Romero, i l’equip designat per a l’obra, van optar per mantenir l’estètica decorativa ja establida, amén d’agregar figures contemporànies.

Valladolid, la ciutat del riu Pisuerga, conserva en el seu casc antic un interessant conjunt renaixentista compost per cases, palaus i edificis emblemàtics com la Catedral, el Col·legi de Sant Gregorio (actual seu del Museu Nacional d’Escultura) i l’església de Sant Pablo.
La ciutat gaudeix d’una intensa vida cultural gràcies a la seua condició de seu universitària.

Segovia

Únic i magnífic, l’Aqüeducte de Segòvia és una de les més superbes obres que els romans van deixar repartides pel seu vast imperi. Va ser construït per a conduir fins a Segòvia l’aigua de la Serra, és símbol heràldic de la ciutat i la seua construcció va ser atribuïda al diable per la llegenda.
Els seus 167 arcs de pedra granítica del Guadarrama estan constituïts per carreus units sense cap tipus d’argamassa mitjançant un enginyós equilibri de forces. Obra extraordinària, en la qual la utilitat conviu amb l’harmonia i la bellesa, ha prestat servei a la ciutat fins a dates recents.

Toledo: La Ciutat Històrica de Toledo està inscrita en la Llista Oficial dels Béns Patrimoni de la Humanitat dins dels “Béns Culturals” des de 1986 pels seus valors paisatgístics, el seu entorn geogràfic

Toledo

La ciutat de Toledo està emplaçada a la part alta d’un promontori granític que el riu Tajo, amb un llit profundament encaixat, envolta i aïlla pels costats aquest, sud i oest, mentre que pel nord s’uneix amb l’altiplà castellà a través de la comarca de la Sagra.
El seu emplaçament és tan original com el de Venècia o Bruixes.
Jardins de Aranjuez
Jardins de aranjuez
Els Jardins d’Aranjuez són una sèrie de boscos i parcs enjardinats amb nombroses fonts i estàtues, situats al costat del riu Tajo i al Palau Real d’Aranjuez. Estan a cura del Patrimoni Nacional de la monarquia espanyola i a més ostenten el títol de Patrimoni de la Humanitat sota el nom global de Paisatge cultural d’Aranjuez (que també inclou el palau) atorgat per la Unesco en 2001.
Els Jardins són quatre: el del Parterre, el de la Illa, el del Príncep i el d’Isabel II.

…i ja de camí a casa passarem per Camp de Criptana, on El Quixot es va enfrontar als ‘Gegants’. T’esperen els seus molins, els seus carrers i places típiques, els seus monuments, la seua cultura, la seua gastronomia, els seus vins, els seus paisatges.

 

Campo de criptana

L’estampa més excel·lent de Camp de Criptana són els seus molins de vent, icona de Castella-la Manxa, en moltes ocasions, d’Espanya en el món. Al costat dels molins Camp de Criptana hi ha altres grans mostres de patrimoni històric-artístic, popular, sense oblidar les seues zones naturals.

I arribem al final després d’haver recorregut mils i mils de quilòmetres esperant que el viatge haja estat del vostre gust.

Un any més he intentat resumir i portar-vos per tot arreu del món. Allí on vosaltres heu portat la samarreta i el nom de Sueca per tots els continents

suecans

Us espere l’any que ve, si potser més i millor

Un plaer !!!

Vicent Baldoví

Aquesta entrada ha esta publicada en fotoviatge. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s